Om Peter

Prisbelönt konstnär
Kunder från mer än 50 länder
Över 40 separatutställningar
Bäst säljande konstnär
Uppmärksammad i flera stora konstmagasin
har visats på  
+ mer info

48375539_2235175606760302_51242397232456

Peter är en självlärd, unik och talangfull konstnär med ett 60-tal utställningar runt om i landet och utomlands.

Förutom i Sverige så har han haft stora framgångar internationellt. Med utställningar i bla. London, Hamburg, New York, Los Angeles, Las Vegas, Hong Kong, Paris, Shanghai, Oslo, och Schweiz.

Hans konst har uppmärksammats av många konsthandlare och kändisar runt om i världen bla Bruce Springsteen, Sean Connery, Phil Collins, Danny Trejo, Toni Robbins för att bara nämna några.

Han har även setts i FOX NEWS, ABC NEWS, HERALD FINANCE, WASHINGTON POST, CBS NEWS, NBC , Connoisseur Magazine, Art Habens, Artness Contemporary och många andra tidningar, artiklar och intervjuer. + mer info

Peter Eugéns målningar ger oss möjligheten att fördjupa oss i andras känslomässiga liv. Och ju längre in i porträttmålningen vi kommer , desto mer väcks hans intresse för rörelsen, uttrycken och det små detaljerna i karaktärerna.

Där gör han personliga studier av våra samtida ikoner. I sin uttrycksfulla konst plockar han ut de egenskaper som vi anser vara förenade med individens personlighet eller attribut. Det blir en fantasifull reflektion av fantasi och passion.

 

Peter Eugén Nilsson är född  1978 och är uppväxt i Sundsvall. Sedan 2007 är han bosatt och verksam i Stockholm. Han började sin karriär som naturmålare, men efter att ha flyttat till Stockholm fokuserade han mer på porträttmålningen och sedemera Popkonst.

Peters konst handlar i huvudsak om två viktiga punkter i inspiration, som alltid går i sär men samtidigt kompletterar varandra. stad och landsbygd.

Peter är den konstnär som ger sin syn på  starka karaktärer och personligheter både i en fantasifull värld men också i vissa fall en hård, rättvis och realistisk syn, en beundran om hur det kan skapas men med precision och själ , sätter han sin egen stil och känsla på motiven.

 

År 2014 testade han akvarellmåleri för första gången och fastnade. Han har snabbt blivit en av Sveriges mest populära akvarellmålare och nu kombinerar Peter akvarellmålning med popkonsten och blandar sin konst på utställningar. Hans akvareller är eftertraktade och ger en underbar, dramatisk och vacker känsla av hans uppväxt i de norrländska landskapen. Näckrosakvarellerna har blivit hans kännetecken och en central roll i hans skapande och målningarna är populära på de svenska auktionshusen, museér samt  gallerier.