Akvarellkurs


Höst / Vinter 2021

Kursdatum :

21 / 22 Okt 2021   Fullbokat!!!
( tors-fre )


 

Varmt välkomna på Akvarellkurs.

Jag började måla akvarell så sent som 2014 och fastnade direkt för detta medium.

Jag har dock varit landskapsmålare i över 20 år.

Sedan några år tillbaka började jag få en hel del förfrågningar om att hålla kurser, men då varken tid eller utrymme har funnits för mig har jag lämnat den sysslan till andra duktiga konstnärer.

Men då jag inför 2020 flyttade till en gård med större yta och en mer bekväm Ateljé så är jag mkt glad att äntligen kunna hålla kurser för större sällskap. 

Vi kommer  främst koncentrera oss på landskapsmåleri. Med fokus på vatten.

Målet med kursen är att få deltagaren att fördjupa sina kunskaper och utveckla dem tillsammans med mina inövade tekniker och kunskaper som jag samlat på mig under många års måleri.

Jag har alltid prioriterat en viktig del i mitt måleri. Trovärdighet. Det vill jag att mina deltagare ska få mer insikt i. Och självklart vill jag lära ut hemligheterna bakom mina näckrosmotiv.

 

Kursprogram (dag 1 ) Torsdag kl: 16-20

Vi kommer att mjukstarta med vattenspeglingar och dess färgskalor som jag tycker är viktigast för att hitta trovärdigheten.

Jag vill att vi jobbar på rivet 640 gr Akvarellpapper, men det finns även 300 gr som alternativ. Varför jag vill måla på hårt papper är för att jag inte vill tejpa kanterna. Jag vill att vi ger målningen chansen att synas på hela arket. Ett tips bara.

Vi kommer att testa på endast ett fåtal färger som jag tycker är nödvändigast samt se skillnaderna mellan grov och fin gräng.

Jag kommer att visa hur man enklast använder maskeringslim och tejp.

Akvarellpapper: Saunders Waterford & Arches

 

Kursprogram ( dag 2 ) Fredag kl: 11-15

 

Fredagens utmaning är fortfarande vatten men vi kommer att fördjupa oss i mina tekniker att måla näckrosor. Skuggor och proportioner.

Vi ska även gå igenom hur man på bästa och enklaste sätt får till rätt ljussken och skimmer i vattenspeglingar.

Jag kommer även att visa några fantastiska tekniker för att du även ska bli bekväm med Skog & landskap.

5-6 färger använder vi oss av och papper är fortsatt Saunders Waterford & Arches 640 gr & 300 gr

Vi avslutar varje kursdag med feedback, frågor, tips och ideer.

 

Material som ingår i mina akvarellkurser:


Akvarellpapper Saunders Waterford & Arches 640 gr + 300 gr  + Vissa färger.

Lunch
Ta gärna med egen lunch. Kylskåp och ung/mikro finns.

Kaffe, Fika, Läsk, Kakor, Bullar ingår.

 

Kurspris 2 dagar per person:  3300 kr
 

 

Info


Jag håller kursen på Eugéns Gård & Galleri i Tumba där jag bor. Vi kommer sitta i Ateljén & Salongen och arbeta, men jag visar er gärna gården och huset.

Huset har ett eget Orangeri där vi kan sitta och fika/äta lunch eller så sitter vi i stora matsalen. Gården har egen brygga vid sjön Aspen där det är jättefint att sitta och inspireras och måla ( när vädret tillåter). Ateljén är från 1700- talet och är en gammal jägarstuga och har anslutning till huset men även egen entré. Huset / gården har ägts av familjen Af-Trolle där även  Astrid Lindgren tillbringat många somrar.

Övernattning: Möjligheten att övernatta i Ateljen finns  ( frukost ingår )

Pris ex:  500:- per person natt.

 

Frågor besvaras på
Mobil : 070-533 23 99
epost:
peter.eugen@creativearts.se

Viktigt !
Kursen kräver minst 6 pers för att den ska bli av. Kursavgiften är bindande. Ingen återbetalning. Men du kan boka om datum och gå kursen vid ett annat tillfälle.

Kursdeltagare per tillfälle : 8 st.

I anmälan skriver du vilket kurstillfälle du önskar gå ( 2 dagar). Namn + tel nr. 

SÅ FORT DU BETALAT IN AVGIFTEN GARANTERAR DU DIN PLATS

Anmälan görs till: peter.eugen@creativearts.se
el på mob: 070 - 533 23 99

Kontant Betalning på plats  ( 1300 kr i förskottsbetalning via  swish )  på telnr : 070 - 533 23 99
andra bet alternativ:  PlusGiro: 85 33 10-1 
Eugén Invest AB

Bidrag & Donation Swish 070-533 23 99

nscvkros.jpg
Myren Ångermanland 76x50cm
vallen.jpg
IMG_3017.JPG
AB46A581-ED0D-4E41-B574-EB0D3B8D06D4.JPG
IMG_5098.jpg
23542020-INS4Z.jpg
25886211-dZpfY.jpg

Hitta hit 

REFERENSER

Sanna N

 

" Som självlärd hobbymålare var jag väldigt nervös inför denna kurs eftersom jag beundrar Peter Eugens måleri väldigt mycket. Kommer jag klara av detta ?

Men allt var över förväntan.

Mycket tydliga genomgångar

Det krävdes inga djupare förkunskaper vad gäller begrepp namn och egenskaper på färger papper eller penslar mm

Det var väldigt lätt att ta till sig av undervisningen som skedde stegvis så alla hängde med.

Man fick mycket med sig hem att nöta vidare på.

Peter har ett väldigt ödmjukt sätt att lära ut och bjuder in kursdeltagarna i sitt hem för en helg.

Måste tilläggas att det är ett fantastiskt hus som bara måste ses. "

 

Tina Nordin

" Tack för en inspirerande och lärorik kurs med härliga motiv i en underbar miljö. Du visar och delar med dig av tips och trix på ett jordnära och lättförståeligt sätt. Kan varmt rekommendera dina kurser! " 

 

Magnus Lidén

"Peters kurs var väldigt inspirerande!  Han är en ödmjuk och pedagogisk lärare som bjuder på sig själv och öppnar upp sitt fina hem för sina deltagare. Kursen är skickligt  uppbyggd steg för steg och jag rekommenderar kursen till alla."

Brahma Kerstinsdotter

"Tack för en underbar kurs. Du bjuder så på dig själv och är en bra pedagogisk lärare. Jag stormtrivdes. Extrautdelning var att få gå tillsammans med min son, Pär Olert. 

Vågar experimentera mer med vått i vått och tjockt papper. Du förmedlade också att vara noggrann med ljuset.

Tog också till mig att om jag inte är nöjd med hela tavlan skär jag till en mindre. Att ha kul under målningen.

Kommer gärna tillbaka "

Margaretha H

" Peters kurs var inte bara proffsig och pedagogisk, han bjöd verkligen på sig själv och hade en lättsam och ödmjuk inställning. man kände sig välkommen och speciell i en fantastisk miljö. En rolig och värdefull kurs av Sveriges nästa toppkonstnär "

Jimmy Ekman

"Jag hittade Peters kurs på instagram då jag följde honom där, då jag målat mycket tidigare och gillade hans stil och motiv såg jag möjligheten att väcka kreativiteten till liv samtidigt som jag var i behov av tips om bra tekniker för hur man målar levande vatten och landskap. 

Jag fann kursen väldigt lärorik och i lagom tempo, vi var ett glatt gäng på plats och jag tror alla var riktigt nöjda med utfallet av dagarna och Peters naturliga sätt att dela med sig av sin kunskap inom måleri och erfarenheter från utställningar han haft genom åren. Efter kursen har jag målat mer än jag gjort dom senaste 15 åren så för mig var det verkligen lyckat! "

Carina Mörn

"Tusen tack, Peter, för en toppenbra akvarellkurs!

Ditt fantastiska målande inspirerade mig att gå på kurs för dig trots att jag är nybörjare. 

Svårt att få med allt jag upplevde men jag lärde mig otroligt mycket på dessa dagar. 

Din fina pedagogik med ett jättebra upplägg och personliga feedback samt intressanta, informativa förevisningar om hur du bygger upp en akvarelltavla steg för steg, gav mig sån’ inspiration att jag började måla dagligen när jag kom hem. 

Kursen hölls dessutom i en fantastisk miljö med supertrevliga människor.  Nu väntar jag på nästa kurs "

Cecile Hansson

"Jag var väldigt nöjd med hela kursen. Många bra råd, både när du visade och medan vi fikade i väntan på att akvarellen skulle torka. Jag har använt kunskaperna när jag har målat ”eget”. Tex trodde jag knappast att vattnet var mörkare i en sort halvcirkel när du sa det. Det gav bra effekt dock. Senare har jag studerat färg på vattnet och du hade såååå rätt!

Tack för allt "

Lennart Kåge

" Kan verkligen rekommendera denna akvarellkurs. Gått några kurser förut men den här var något extra. Enkla och bra tips. Trevlig miljö och inspirerande. Åkte från Finland bara för denna kurs och det var värt varenda mil. Kommer gärna tillbaka snart igen "

Lisbeth Brønnum

"Tack så jättemycket för ett varmt mottagande och för en fantastisk kurs. Du är både skicklig och pedagogisk. Kul att delta i din kurs. Du bjuder generöst på dina helt egna tips och sätt att jobba. En trevlig upplevelse också att bo över hos dig och din familj.

En unik kurs i en unik miljö "

Susanne B

"Världens bästa kurs av världens bästa konstnär"

Stellan Gregersson

”Kan varmt rekommendera denna akvarellkurs, inte enbart för att den är lärorik och inspirerande, utan även för många intressanta samtal med, och gästvänligt bemötande från konstnären själv.”

Lottie Svensson

 "10 plus av 5 möjliga "

Ingrid Wångdahl

"Gå på kursen! Har varit där och är mycket nöjd. Duktig pedagog o konstnär och trevlig!

Tveka inte"

Anneli Kaas

"Jag är så tacksam över att ha fått hänga hos dig på kurs i två dagar. Avslappnat, gästvänligt och så inspirerande. Mycket pedagogiskt.

Och så himla trevlig, likaså familjen"

Jenny Petersen

" Bor i Trondheim men resan till Stockholm var värt varenda peng. Jag har efter 20 år äntligen fått tillbaka min målarglädje. har sett peters målningar i Norge och förälskade mig i de harmoniska och vackra näckrosmålningarna. Äntligen fick jag hjälp, tips och utmaningar som jag vågade göra. Rekommenderar starkt en kurs hos Peter Eugén. Nästa stora akvarellkonstnär "

Thorhild

Väldigt rolig kurs. Jag ger toppbetyg för Peters proffsiga attityd, men ändå ödmjuk, hjälpsam och en humoristisk person. Kursen innehöll många moment , men fungerar för nybörjare också. Jättenöjd "

Tomasz Holm

"Tack Peter för en fantastisk kurs! 

Två dagar av inspiration och lärande i en underbar 1700- tals miljö. Peter är fylld av entusiasm, inspirerande och engagerad kursledare som delar med sig av sin kunskap och erfarenheter. 

Toppenbra kurs rekommenderar varmt! "

 

 

"