top of page

NYHET !

Onlinekurser Akvarellmåleri 


Fysiska Akvarellkurser på Koh Lanta i Thailand.
Har du någon gång drömt om att gå en målarkurs i tropikerna?
Nu har du din chans!

Just nu inga kurser!

 

Priser:
Vuxna 1 dags kurs: 3500 THB
Barn 1 dags kurs: 1200 T HB

Går även att boka 2 dagars kurs

inkl Valfri lunch båda dagarna, + dryck + kaffe ( gäller ej erbjudandet Barn 1 dags kurs )

 

English
OIP.jpg

Varmt välkomna på Akvarellkurs.

Plats: Slow Down Lanta

398 Moo 3, Ko Lanta, Krabi 81150

Jag började måla akvarell så sent som 2014 och fastnade direkt för detta medium.

Jag har dock varit landskapsmålare i över 20 år.

Sedan 2019 bedriver jag kontinuerligt akvarellkurser, både fysiska och onlinekurser. 

Min kursverksamhet har bedrivits runt om i Sverige men även en hel del utomlands.

kurer består av allt i från grupper upp till 50 pers till privatkurser.

Vi kommer  främst koncentrera oss på landskapsmåleri. Med fokus på vatten.

Målet med kursen är att få deltagaren att fördjupa sina kunskaper och utveckla dem tillsammans med mina inövade tekniker och kunskaper som jag samlat på mig under många års måleri.

Jag har alltid prioriterat en viktig del i mitt måleri. Trovärdighet. Det vill jag att mina deltagare ska få mer insikt i.

Och självklart vill jag lära ut hemligheterna bakom mina näckrosmotiv.

Kursprogram 1 dag . Gruppkurs ( Mån el tis  09:30 - 13:30 )

Vi kommer börja dagen med en genomgång av vilka färger jag använder. Hur jag vill använda dem för att få fram det bästa ljuset. Jag kommer lära er hur man använder maskeringsvätska bäst. Och varför jag föredrar en vattenspruta vid varje målning. och även hur jag föredrar att blåsa på målningen utan hårtork. 

Vi kommer att mjukstarta med vattenspeglingar och dess färgskalor som jag tycker är viktigast för att hitta trovärdigheten.

Varför jag vill måla på rivet papper är för att jag inte vill tejpa kanterna. Jag vill att vi ger målningen chansen att synas på hela arket. 

Vi kommer att testa på endast ett fåtal färger som jag tycker är nödvändigast samt se skillnaderna mellan grov och fin gräng.

Utmaningen är fortfarande vatten men vi kommer att fördjupa oss i mina tekniker att måla näckrosor. Skuggor och proportioner.

Vi ska även gå igenom hur man på bästa och enklaste sätt får till rätt ljussken och skimmer i vattenspeglingar.

Jag kommer även att visa några fantastiska tekniker för att du även ska bli bekväm med Skog & landskap.

Många små knep och tips hur du får din målning trovärdig och jag kommer dela med mig några vägvinnande detaljer som får dig att sticka ut från mängden. Vi ska även prata om teori, jag kommer berätta min historia och hur jag lyckades ta mig fram i konstbranschen.

5-6 färger använder vi oss av och papper är fortsatt Arches 300 gr 

Vi avslutar kurs med feedback, frågor, tips och ideer.

 

Material som ingår i mina akvarellkurser:


Akvarellpapper  Arches 300 gr  + ALLA  färger & Penslar

LUNCH & KAFFE INGÅR I KURSEN!

Boende på Slow Down lanta erhåller en rabatt på 20% på kursen !!

 

 

Frågor besvaras på
Mobil : 070-533 23 99
epost:
peter.eugen@creativearts.se

Viktigt !

BETALNING SKER PÅ PLATS. KONTANTER I THB. 

Kursdeltagare per tillfälle : 8 st.

JAG ERBJUDER ÄVEN PRIVATKURSER ( 1-4 pers )

I anmälan skriver du vilket kurstillfälle du önskar gå ( Namn räcker ) 

 

nscvkros.jpg
Myren Ångermanland 76x50cm
vallen.jpg
AB46A581-ED0D-4E41-B574-EB0D3B8D06D4.JPG
IMG_3017.JPG

Anmälan görs till: peter.eugen@creativearts.se


Bidrag & Donation Swish 070-533 23 99

REFERENSER

"

Henrik Svensson

" Trots att jag också är från Sundsvall så har jag aldrig förstått hur stor Peter är i sitt konstnärskap. Jag fick möjligheten att gå en av hans kurser och det gav mig massor av kunskap och tips för att utvecklas mer i mitt skapande. Trevlig kille med en proffsig attityd och mycket humor. Rekommenderar alla hans kurser.

 

Hedvig S

" Jag har aldrig vågat gå en akvarellkurs , men efter Peters kurs så har jag hittat tuillbaka till både inspiration men också glädjen i att måla. Så viktiga och bra kunskaper som han lärde ut. Ödmjuk och trevlig attityd trots att han är professionell konstnär. Tack Peter 

 

Wictor Rolin

" Onlinekursen var den bästa kurs jag gått ( 4 olika konstnärer ) och Peter är inte bara skicklig utan väldigt bra pedagog och lär ut jättebra tips och kunskaper. 

 

Lena Johnsen

"10+ rakt igenom. Hoppas fler får möjlighet att gå hans kurser innan han blir för dyr.

Hasse / Gamla Stan

" Peter är inte bara en fantastisk konstnär, Han är även en riktigt duktig lärare och pedagog. Jag har gått både en fysisk kurs samt hans onlinekurs. Går gärna på hans fysiska kurser igen. 

 

 

Eva A

" Onlinekursen är min bästa investering hittills inom akvarellmåleri. jag kollar ofta på kursen och lär mig grunderna. Max betyg

 

Birgitta Håkansson

" Jag har gått både Peters Onlinekurs och den han hade i Sverige. Otroligt lättsam och pedagogisk lärare. Nöjd med båda delarna. Rekommenderar starkt. 

Hillevi Axén 

" I nästan 1 år försökte jag komma med på Peters kurser, men allt var fullbokat. När Jag fick ett presentkort på min födelsedag så blev jag jätteglad. Äntligen fick jag gå denna akvarellkurs. Peter var så duktig på att visa och förklara. Proffsigt men jag upplevde det ändå lättsamt och avslappnat. Jag gick därifrån med mycket inspiration. Stort tack Peter för möjligheten "

Magnus Lidén

" Peters kurs var väldigt inspirerande. Han är en ödmjuk och pedagogisk lärare som bjuder på sig själv och öppnar upp sitt fina hem för sina deltagare. Kursen är skickligt uppbyggd steg för steg och jag rekommenderar verkligen kursen för alla.

Marie - Louice Eriksson

" Det har varit en mycket bra kurs. Väldigt fint upplägg där man får se hur man bygger steg för steg och även färgmässigt hur man ska tänka. Peter är enkel i sitt sätt att lära ut och fantastisk på att se var och en på individens egen nivå. Två toppendagar!

 

Sanna N

" Som självlärd hobbymålare var jag väldigt nervös inför denna kurs eftersom jag beundrar Peter Eugens måleri väldigt mycket. Kommer jag klara av detta ?

Men allt var över förväntan.

Mycket tydliga genomgångar

Det krävdes inga djupare förkunskaper vad gäller begrepp namn och egenskaper på färger papper eller penslar mm

Det var väldigt lätt att ta till sig av undervisningen som skedde stegvis så alla hängde med.

Man fick mycket med sig hem att nöta vidare på.

Peter har ett väldigt ödmjukt sätt att lära ut och bjuder in kursdeltagarna i sitt hem för en helg.

Måste tilläggas att det är ett fantastiskt hus som bara måste ses. "

 

Tina Nordin

" Tack för en inspirerande och lärorik kurs med härliga motiv i en underbar miljö. Du visar och delar med dig av tips och trix på ett jordnära och lättförståeligt sätt. Kan varmt rekommendera dina kurser! " 

Brahma Kerstinsdotter

"Tack för en underbar kurs. Du bjuder så på dig själv och är en bra pedagogisk lärare. Jag stormtrivdes. Extrautdelning var att få gå tillsammans med min son, Pär Olert. 

Vågar experimentera mer med vått i vått och tjockt papper. Du förmedlade också att vara noggrann med ljuset.

Tog också till mig att om jag inte är nöjd med hela tavlan skär jag till en mindre. Att ha kul under målningen.

Kommer gärna tillbaka "

Margaretha H

" Peters kurs var inte bara proffsig och pedagogisk, han bjöd verkligen på sig själv och hade en lättsam och ödmjuk inställning. man kände sig välkommen och speciell i en fantastisk miljö. En rolig och värdefull kurs av Sveriges nästa toppkonstnär "

Jimmy Ekman

"Jag hittade Peters kurs på instagram då jag följde honom där, då jag målat mycket tidigare och gillade hans stil och motiv såg jag möjligheten att väcka kreativiteten till liv samtidigt som jag var i behov av tips om bra tekniker för hur man målar levande vatten och landskap. 

Jag fann kursen väldigt lärorik och i lagom tempo, vi var ett glatt gäng på plats och jag tror alla var riktigt nöjda med utfallet av dagarna och Peters naturliga sätt att dela med sig av sin kunskap inom måleri och erfarenheter från utställningar han haft genom åren. Efter kursen har jag målat mer än jag gjort dom senaste 15 åren så för mig var det verkligen lyckat! "

Carina Mörn

"Tusen tack, Peter, för en toppenbra akvarellkurs!

Ditt fantastiska målande inspirerade mig att gå på kurs för dig trots att jag är nybörjare. 

Svårt att få med allt jag upplevde men jag lärde mig otroligt mycket på dessa dagar. 

Din fina pedagogik med ett jättebra upplägg och personliga feedback samt intressanta, informativa förevisningar om hur du bygger upp en akvarelltavla steg för steg, gav mig sån’ inspiration att jag började måla dagligen när jag kom hem. 

Kursen hölls dessutom i en fantastisk miljö med supertrevliga människor.  Nu väntar jag på nästa kurs "

Cecile Hansson

"Jag var väldigt nöjd med hela kursen. Många bra råd, både när du visade och medan vi fikade i väntan på att akvarellen skulle torka. Jag har använt kunskaperna när jag har målat ”eget”. Tex trodde jag knappast att vattnet var mörkare i en sort halvcirkel när du sa det. Det gav bra effekt dock. Senare har jag studerat färg på vattnet och du hade såååå rätt!

Tack för allt "

Lennart Kåge

" Kan verkligen rekommendera denna akvarellkurs. Gått några kurser förut men den här var något extra. Enkla och bra tips. Trevlig miljö och inspirerande. Åkte från Finland bara för denna kurs och det var värt varenda mil. Kommer gärna tillbaka snart igen "

Lisbeth Brønnum

"Tack så jättemycket för ett varmt mottagande och för en fantastisk kurs. Du är både skicklig och pedagogisk. Kul att delta i din kurs. Du bjuder generöst på dina helt egna tips och sätt att jobba. En trevlig upplevelse också att bo över hos dig och din familj.

En unik kurs i en unik miljö "

Susanne B

"Världens bästa kurs av världens bästa konstnär"

Stellan Gregersson

”Kan varmt rekommendera denna akvarellkurs, inte enbart för att den är lärorik och inspirerande, utan även för många intressanta samtal med, och gästvänligt bemötande från konstnären själv.”

Lottie Svensson

 "10 plus av 5 möjliga "

Ingrid Wångdahl

"Gå på kursen! Har varit där och är mycket nöjd. Duktig pedagog o konstnär och trevlig!

Tveka inte"

Anneli Kaas

"Jag är så tacksam över att ha fått hänga hos dig på kurs i två dagar. Avslappnat, gästvänligt och så inspirerande. Mycket pedagogiskt.

Och så himla trevlig, likaså familjen"

Jenny Petersen

" Bor i Trondheim men resan till Stockholm var värt varenda peng. Jag har efter 20 år äntligen fått tillbaka min målarglädje. har sett peters målningar i Norge och förälskade mig i de harmoniska och vackra näckrosmålningarna. Äntligen fick jag hjälp, tips och utmaningar som jag vågade göra. Rekommenderar starkt en kurs hos Peter Eugén. Nästa stora akvarellkonstnär "

Thorhild

Väldigt rolig kurs. Jag ger toppbetyg för Peters proffsiga attityd, men ändå ödmjuk, hjälpsam och en humoristisk person. Kursen innehöll många moment , men fungerar för nybörjare också. Jättenöjd "

Tomasz Holm

"Tack Peter för en fantastisk kurs! 

Två dagar av inspiration och lärande i en underbar 1700- tals miljö. Peter är fylld av entusiasm, inspirerande och engagerad kursledare som delar med sig av sin kunskap och erfarenheter. 

Toppenbra kurs rekommenderar varmt! "

 

 

bottom of page