logga - kopiaPETER EUGÉN NILSSON

1978-05-31
 


"Peter är en av de mest spännande och talangfulla konstnärer just nu i sin gengre som har med sina 40-tal utställningar runt om i sverige och utomlands etablerat sig märkvärt bland konstfolk "
 

Peter Eugén Nilssons målningar ger oss förmån att försjunka oss in i andra människors känsloliv. Och ju längre in i porträttmåleriet Peter kommer och för sina modeller, desto mer väcks hans intresse kring människornas rörelse, uttryck, de små detaljerna som ger liv i karaktärerna.            

Där han gör personliga närstudier av våra samtida ikoner. I hans uttrycksfulla konst plockar han fram karaktärsdragen som vi betraktare förknippar med individens personlighet eller attribut. Det blir en fantasifull återspegling med inlevelse och passion. 

Tills han plötsligt genom ett färgstänk, en oavslutad passage, oväntade illustration eller genom att låta färgen rinna längst målningen stoppar upp illusionen av realism. Det är här Peter Eugén Nilsson tar med betraktaren in till popkonstens raffinerande marker och lämnar oss där, trollbundna av dessa porträtt, fångade i ett evigt ögonblick"

Peter Eugén Nilsson är född 1978 och uppvuxen i Sundsvall. Sedan 2007 är han bosatt och verksam i Stockholm. Han började sitt konstnärsskap som naturmålare, men efter flytten till Stockholm inriktade han sig mer åt porträttmåleriet.

Är naturmålare i grunden och konverterade om till den sk. Popkonsten 2008. Peters konst handlar främst om två viktiga punkter när det gäller inspiration, som hela tiden går isär men samtidigt kompletterar varandra. staden och landsbygden.


Peter är den konstnär som hela tiden förverkligar sin syn på starka karaktärer & personligheter både i en fantasifull och bildskön värld ,men även i vissa fall en hård, rättvis och realistisk betraktelse, en beundran över hur den kan vara skapt, men med inlevelse och egna tankegångar så sätter han sin egen stil och prägel på motiven. Ljus. 

2014 provade han på akvarellmåleriet och blev fast. Då han aldrig tidigare provat på akvarellmåleriet eller kunde referera till den konststilen så blev hans inspirationskällor akvarellister såsom Lerin, Zoladz, Bernström och Zorn. Nu kombinerar Peter akvarellmålandet med popkonsten och blandar sin konst på utställningar. Hans akvareller är eftertraktade och ger en härlig, dramatisk och vacker känsla av hans uppväxt i norrländska fjälltrakter. På senare tid har han börjat att hitta sin egen prägel på akvarellerna och näckrosorna har blivit hans kännetecken.Tavlorna är populära på de svenska auktionshusen och har blivit uppmärksammad av sveriges största auktionsfirmor och gallerier.För aktuella utställningar/vernissager kan ni kolla nyhetsflödet på hemsidan eller kontakta Peter för mer info.